Petra: "Dat we in deze tijd mogen leven is fantastisch! Dat meen ik serieus. Maar wel ook heftig!”

Gepubliceerd op 11 mei 2021 om 15:03


Petra over Corona

Visie op de pandemie:

Dit is een zorgvuldig geplande en georchestreerde pandemie die als rookgordijn gebruikt wordt om een politieke agenda door te drukken: de Great Reset.
Wat inhoudt dat wij als mensheid uiteindelijk in een technocratische dictatuur terecht komen.

Grootste uitdaging in Corona-tijd:

Mezelf emotioneel, fysiek, spiritueel staande houden en tegelijkertijd de golven navigeren van alles wat er zowel spiritueel als aards op ons afkomt.

Mantra:

This too shall pass

 

Tips van Petra

Inspirators: Lorie Ladd, Phil Good
Nieuwsbronnen: Cafe Weltschmertz, BlackBox, De Blauwe Tijger, Jorn Luka en tijdschrift Gezond Verstand.

Boeken: Destructieve Relaties op de Schop van Jan Storms, How to do the work van Nicole Lepera

Muziek: Shedding Skins – Fia, Time for Greatness – Fia, Message for Humanity – Fia, I am Light – India Arie, Godess Code – Lizzy Jeff, Inner Peace – Beautiful Chorus


In gesprek met Petra

Kritisch Zijn


“Eigenlijk ben ik al vanaf het begin van de Corona-pandemie vrij kritisch. Ik voelde al snel ‘hier kloppen dingen niet’ en ben toen op onderzoek uitgegaan. En als je dat doet, gaat er een beerput open. Ik zag continu discrepanties tussen de informatie en cijfers die ik vond op de website van het RIVM en hetgeen er in de mainstream media verteld werd. ‘Waarom verkopen zij iets anders dan wat ik zelf kan opzoeken?’, vroeg ik me af en ging meer alternatieven bronnen raadplegen. Ik kwam erachter dat veel van de dingen waarin ik tot dan toe geloofd had, niet waar zijn. Dit deed me denken aan het proces van shock en rouw dat ik al een keer eerder heb meegemaakt in een destructieve relatie. Voor mij voelt het alsof ik door die eerdere ervaring op een bepaalde manier voorbereid ben op wat er komen gaat. Het is de tweede keer dat ik dit proces meemaak. Dat maakt het een stukje makkelijker, maar zeker niet minder heftig.”

 

Jezelf Uitspreken

 

“Ik ben me ook al vrij snel gaan uitspreken op social media; ik plaatste kritische berichten waarin ik de cijfers liet zien en daar kritische vragen bij stelde. Ik merkte dat veel mensen dat heel vervelend vonden. Meerdere kreeg ik te horen ‘het zijn complotten die jij verspreidt’, waarop ik zei ‘hoe kan iets dat ik op de site van het RIVM vind een complot zijn?’. Ik merkte dat ik gaandeweg steeds meer vervreemdde van mensen in mijn omgeving. Niet dat ik van hen vervreemdde, maar dat mensen afstand gingen nemen van mij. Dat was best een lastig proces. Op mijn werk bijvoorbeeld merkte ik dat steeds vaker in vervelende discussies terecht kwam, waarin collega’s niet met een open vizier, maar kritisch, oordelend met mij in gesprek gingen. Er waren collega’s die me ontvolgden op social media. Dat vind ik een prima keuze als je het niet trekt wat ik deel. Maar er werd ook veel over me geroddeld; mensen noemden me een wappie. Dat was naar en gaf me een onveilig gevoel.”

 

Reacties van Anderen


“Maar hoe lastig het soms ook was, de negatieve reacties van anderen zijn nooit een reden geweest om niet meer mijn waarheid te spreken. De reactie van de ander zegt mij iets over waar die ander is in zijn proces en dat is ok. Bewustzijn komt ook met een bepaalde verantwoordelijkheid. Soms denk ik weleens ‘het niet weten is makkelijker’. Maar ik ben enorm goed ingelezen, daardoor weet ik nu bepaalde dingen en ik vind dat ik verplicht ben om andere mensen hierover te informeren. Juist omdat het zó belangrijk is. Omdat er echt wezenlijke dingen op het spel staan. Ik kan dat niet voor mezelf houden. Daarom ben ik altijd kritische dingen blijven delen. Ondanks het tegenwicht dat ik ook duidelijk gevoeld heb. Want het is soms best lastig om jezelf staande te houden. Mensen gaan op een andere manier tegen je aan kijken. En onbewust hebben wij als mensen toch het verlangen om aardig gevonden te worden. Mensen die van mij vervreemdden, zeiden ‘ik ken jou niet meer’. Maar in feite ben ik dezelfde gebleven. Alleen heb ik onderzoek gedaan en zij niet. Daar zit het verschil. Ik ben ervan overtuigd dat als die ander dezelfde bronnen zou lezen als ik, ze waarschijnlijk tot dezelfde conclusie zouden komen.” 

 

Kantelpunt

 

“Ik heb ook altijd wel de overtuiging gehad van dat mensen op termijn vanzelf terug zouden gaan komen. Natuurlijk heb ik soms ook weleens ernaast gezeten met dingen die ik gedeeld heb. Maar in basis ben ik ervan overtuigd dat hetgeen ik naar buiten breng, klopt. Anders zou ik het niet delen. Wat ik nu langzaam zie gebeuren, is dat allerlei dingen die ik van begin af aan heb gezegd, nu werkelijkheid beginnen te worden. Het vaccinatiepaspoort, het niet meer vrij kunnen reizen. Toen ik die dingen vorig jaar deelde, zeiden mensen zonder dat ze zelf onderzoek hadden gedaan ‘dat is een complot’. Die tendens wordt nu minder. We zitten wat dat betreft wel tegen het kantelpunt aan; ik merk dat mensen meer open beginnen te staan voor een alternatieve lezing. Omdat men zelf nu ook begint in te zien dat er toch wel veel dingen gebeuren die niet in de haak zijn. Die dynamiek vind ik wel mooi om te zien.”

Vooruitzien is Regeren

 

“Hoewel ik soms dus weleens denk dat het makkelijker is als je het niet weet, zie ik ook wel een duidelijk voordeel in het wél weten wat er gaande is. Alle plannen zijn bekend. Je kunt ze gewoon lezen op verschillende websites (zoals deze en deze). Als je weet wat eraan zit te komen, kun je anticiperen. Dan komt de klap minder hard. En natuurlijk is het dan nog steeds shocking. Zoals nu met die vaccinatiepaspoorten. Dan denk ik ook soms ‘mijn hemel het gebeurt echt’. En natuurlijk doet dat ook iets met mijn gevoel van veiligheid. Maar doordat ik een dergelijke dynamiek eerder heb meegemaakt, weet ik hoe ik hiermee om kan gaan. In die zin zou ik ook alle mensen aanraden om het boek ‘Destructieve Relaties op de Schop’ van Jan Storms te lezen. Dat gaat over psychopathie in de mensheid, zowel op persoonlijk vlak als ook in het collectief. Wat je in dit boek leest over de menselijke psyche maakt ook veel duidelijk over waar we nu in zitten. Bovendien worden in het boek veel handvaten geboden over hoe je ermee om kunt gaan.”

 

Verschillende Fases in het Proces

 

“Ik zie veel parallellen tussen het proces waarin we nu zitten en het helen van een destructieve relatie. Ook in de verschillende fases die je daarin doormaakt.

Fase 1: Herkennen en Erkennen

“De eerste stap is het herkennen en erkennen dat je in een destructieve relatie zit met de wereld om je heen. Daarbij doel ik op het besef dat de overheid het eigenlijk helemaal niet zo goed met ons voor heeft. En dat we dit zijn gaan geloven doordat we geconditioneerd en gemanipuleerd zijn en niet geleerd hebben om deze overtuigingen te bevragen.


Fase 2: Onderzoek Doen

“Dan begint de zoektocht; je hebt informatie nodig. Dat is de tweede stap. Veel mensen voelen of zien dat er vanalles niet klopt; vrijheden die ons afgenomen worden, moeten bewijzen dat je gezond bent om te kunnen deelnemen aan de maatschappij, noem maar op. Maar toch is het vaak nog een hele stap om ‘over het randje te gaan’ en zelf onderzoek te gaan doen. Want die keuze kan betekenen dat je wereldbeeld en je leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Dat is natuurlijk heel spannend. Maar tegelijkertijd geldt ‘kennis is macht’. Het geeft ook veel ruimte om wél te weten wat er speelt. Als je naast het narratief van de massamedia ook andere verhaallijnen kunt gaan zien, wordt het in je hoofd ook ruimer. Ik zou dus echt willen zeggen; ‘ga je inlezen, doe het onderzoek, hoe bang je ook bent voor wat je mogelijk gaat ontdekken.

Als je op onderzoek uitgaat, ga je vaak door een moeilijke fase. Op onderzoek uitgaan is zeker niet per definitie een leuk proces. Het besef dat veel van wat je dacht te geloven over de politiek en de wereld niet waar blijkt te zijn is een pijnlijk stuk, dat kan aanvoelen als een soort rouw. Het is heel hard werken; je hele wereldbeeld gaat eraan. Je kunt je behoorlijk ontredderd voelen als je het bedrog doorziet en de betekenis daarvan doorvoelt. Ook naar jezelf toe. Als je het eenmaal ziet, kun je het namelijk niet ‘niet meer zien’. ‘Hoe heb ik dat kunnen laten gebeuren’, vraag je je misschien af. Dat is ook een intern proces. En het is denk ik belangrijk dat je alle emoties die daarbij horen, kunt laten zijn. Je bent voorgelogen, bedrogen en je bent daar niet schuldig aan. Je wist niet beter. Maar het is wel heel verdrietig.”


Fase 3: Zelfzorg

En dan kom je bij de volgende stap. Dat is zelfzorg. Het is echt super belangrijk om met jezelf aan de slag te gaan in dit proces. Ik zie deze periode als een ultiem moment om al je trauma’s en stukken in jezelf aan te kijken die je tot nu toe niet hebt durven aankijken. Ik geloof er heel erg in dat je buitenwereld een reflectie is van je binnenwereld. Als ieder z’n verantwoordelijkheid neemt en z’n eigen trauma heelt, kan ook het collectief helen. Het zijn vaak vergelijkbare trauma’s waar we mee dealen, die te maken hebben met zelfliefde. Op moment dat wij met onze eigen demonen aan de slag gaan, ze aan durven te kijken, lossen we ze ook in de buitenwereld op. Alles staat immers met elkaar in verbinding.

 

“Ik zie de huidige tijd waarin we leven dan ook niet alleen als een heftige periode, maar ook als een krachtige, bijna Bijbelse periode. Een periode van grote transformatie”

 

Dat wij in deze tijd mogen leven is fantastisch! Dat meen ik serieus. Maar het is wel heftig. Voor mij voelt het alsof we momenteel echt op een keerpunt staan, waarbij het sowieso heel erg groot is wat we gaan meemaken. Of de mensheid gaat eraan en we eindigen in dictatuur. Of we kiezen voor hele andere maatschappij op liefde en verbinding. Die dualiteit voel je aan alle kanten in de maatschappij en het is soms moeilijk om daar doorheen te navigeren.

Voor mij is de methode van Nicole Lepera, the holistic psychologist, daarin enorm inspirerend. Zij is een Amerikaanse psychologe die op een bepaald moment in haar leven tegen haar eigen trauma’s aanliep. Op basis van haar eigen ervaring heeft ze een methode ontwikkeld om te kunnen helen op verschillende gebieden. In drie jaar tijd heeft ze volgens mij 3.7 miljoen volgers op Instagram. De kern van haar methode is om kleine beloftes te maken aan jezelf. Bijvoorbeeld ‘zodra ik op sta, drink ik een glas water’ of ‘elke avond voor ik naar bed ga, schrijf ik in mijn dagboek’. Het zijn kleine beloftes die je elke dag aan jezelf doet. Maar mij heeft het enorm geholpen om kleine stapjes te nemen en die momentjes voor jezelf te pakken. En door die momenten van zelfzorg word je ook bewuster van jezelf. Van je lijf, je voeding. Alles gaat stromen, komt in beweging. Je leert steeds meer tools en handvaten om met triggers en moeilijke emoties om te gaan. Dat heeft mij enorm gesterkt. Dus ik zou zeggen ‘ga haar volgen op Instagram’ of lees het boek ‘How to do the Work’.

Tips om Jezelf Staande te Houden


“We leven in een intense periode en het wordt waarschijnlijk alleen nog maar intenser. Tips die ik aan lezers zou willen meegeven, zijn:

  • Ga verbinden met mensen diezelfde manier in staan.
  • Volg alternatieve nieuwskanalen zoals Cafe Weltschmertz, BlackBox, De Blauwe Tijger, Jorn Luka en het tijdschrift Gezond Verstand.
  • Wees mild naar jezelf. Het proces gaat nu eenmaal met ups en downs.
  • Ga met jezelf aan de slag. Probeer met tips van Lorie Ladd of Nicole Lepera aan de slag te gaan om emoties te durven voelen. Vraag jezelf af ‘wat is het dat ik voel?’, ‘wat wil de emotie mij vertellen?’, ‘wat heeft dat getriggerd?’, ‘wat is de oudste herinnering waar dit aan doet denken?’ en probeer daar dan even bewust mee te zijn. Je zult merken dat het dan weer gaat stromen.
  • Ga mediteren; gun jezelf die tool! Het is zo fijn om dat te doen. En het leert je dat je niet je gedachtes bent of je emoties. Emoties zijn ‘motion’, beweging, dat komt en gaat door ons heen.
  • Zorg voor je rust, gezond eten, ga de natuur in, doe dingen die je leuk vindt. Je kunt makkelijk overprikkeld raken door alle informatie. Als je merkt genoeg hebt gehad; sluit je af.

 

Omgaan met álle informatie

 

“Sommige mensen kunnen echt last ervaren van de grote hoeveelheid informatie die beschikbaar is en de inhoud ervan. Voor mij persoonlijk geldt dat niet; ik vind het nog steeds super interessant allemaal. Maar ik probeer wel bewust op zoek te gaan naar informatie over dingen die ik nog niet wist. Waarvan ik denk ‘daar heb ik iets aan’ of ‘dit voedt mij’. Als je het verhaal of het plan eenmaal kent, kun je er ook bewust voor kiezen om niet nog meer te lezen. Alle extra informatie kan op een bepaalde manier ook voor ruis zorgen. En wat het stukje ‘waarheidsvinding’ betreft; zelf kijk ik altijd kritisch naar wie het zegt. Wat is de bron? Ik ben nu een tijdje bezig en weet inmiddels wel wie betrouwbare artsen zijn. Maar het is ook een stukje intuïtie. En accepteren dat je het soms ook gewoon niet weet. En dat dat misschien ook niet zo heel veel uitmaakt. We moeten toch dealen met wat er op dat moment is.”

 

Triggers


“Natuurlijk heb ik zelf ook nog steeds van die echte ‘down-momenten’. Situaties waarin kinderen geraakt worden door het Corona-beleid zijn voor mij enorme triggers. Het moment waarop we op de school waar ik werk allemaal een mondkapje moesten gaan dragen, was voor mij een moment dat ik heel diep ben gegaan. Alles in mij schreeuwde ‘nee, dat kun je niet menen!’ In dat soort situaties voel ik dat de leeuwin in mij wakker wordt, dan ga ik brullen. Ik ben in de hoogste boom geklommen; heb gesprekken gevoerd met de MR, met de directie om mijn zorgen en bezwaren te delen. Dat voelt soms als een strijd, maar ik ben wel continu in gesprek gebleven, door mijn eigen gevoel te uiten en mensen te bevragen. ‘We willen mensen opleiden tot zelfdenkende wezens en dan gaan we ze verplichten om een niet-werkend mondkapje te dragen? Voor mij voelt dat niet goed’. Dat soort dingen. En hoewel we het niet altijd met elkaar eens zijn, is mijn directeur wel blij met het tegengeluid dat ik op die manier geef.”

 

Over trauma en spirituele groei

“Ik zou mensen dan ook echt willen aanraden om zich uit te spreken. Hoe moeilijk dat misschien ook is. Voor veel mensen zit een soort van trauma op ‘zich uitspreken’. Dat is het trauma dat ook een rol speelt in het feit dat veel mensen een mondkapje blijven dragen. ‘Ik vind het eigenlijk onzin, maar ik heb geen zin in gezeur’ wordt dan gezegd. Dat komt vaak voort uit de behoefte om aardig gevonden te worden, niet af te wijken van de massa. Maar ook dat is collectief trauma. Voor ons als mens is het vaak nog heel lastig om te gaan staan voor waar we in geloven. Dat an sich is al een hele mooie les. Om dit soort redenen is deze tijd buitengewoon interessant. Veel mensen krijgen in deze tijd de kans om enorm te gaan groeien.

Enerzijds is het een proces het loslaten van de overtuigingen waarmee we zijn opgegroeid. En tegelijkertijd is het een zoektocht van ‘hoe dan wel? Ik denk dat hier ook de heftigheid in schuilt. Mensen soms heel diep gaan en dan weer heel hoog gaan. Als je je verbindt met gelijkgestemden, kun je high gaan. Dan voel je een soort overgave van ‘whatever happens, happens’ en we gaan er iets moois van maken! En op andere momenten kun je gevoelens van rouw ervaren en niet weten hoe je hier doorheen moet komen. Ik zou willen zeggen ‘je gaat hier doorheen komen! Je bent hier niet voor niets. Je bent sterk genoeg om dit aan te kunnen, anders had je er niet voor gekozen.”

 

Jezelf Voorbereiden

“Zelf zie ik het zo; aan de andere kant van angst ligt liefde. Er ontstaat veel ruimte, om nieuwe dingen te bedenken, alternatieven te bedenken. Als je weet wat gaat komen, geef je jezelf denk-tijd. Wat ga ik straks doen, als de vaccinatiepaspoorten er daadwerkelijk gaan komen? Het lijkt mij handig om daar nu vast over na te denken. Wat betekent dat voor mijn baan, het onderwijs van mijn kinderen? Wat als je straks de winkel niet meer in mag? Hoe ga je dat allemaal regelen? Zelf ben ik bijvoorbeeld overgestapt van huisarts, zodat ik zeker ben van medische zorg, ongeacht de keuzes die ik ga maken. Omdat men ook aan het financiële systeem aan het morrelen is, ben ik ingestapt in de crypto-currency. Ik ben me aan het verdiepen in inkoop-constructies om samen met anderen direct voedsel in te kopen bij de boer. Er zijn allerlei alternatieven voorhanden, maar je moet weten waar te zoeken. Ik profiteer ervan dat ik nu de ruimte heb om over dit soort dingen na te denken. Als je langer wacht, overvallen dingen je en ga je vanuit paniek wellicht sneller mee in zaken die je misschien eigenlijk niet wil.”

 

Over de behoefte om naasten te beschermen

 

“Vanuit die kennis wat er mogelijk komen gaat, kun je soms ook heel sterk de behoefte voelen om je naasten te behoeden of beschermen. Voor een deel zie ik dat ook als mijn persoonlijke missie; dat is waarom ik al die informatie ben gaan delen. Tegelijkertijd ben ik me ook steeds meer bewust van de eigen wil van mensen en het feit dat ook zij hierin hun eigen pad te bewandelen hebben. Ik kan een ander niet ‘redden’. Het kan soms heel pijnlijk of verdrietig zijn als die ander waar je van houdt ervoor kiest om die prik wel te gaan halen. Maar ik kan dat gelukkig wel ook loslaten. In feite kun je niks anders dan in overgave zijn. Ook al wil je de ander nog zo hard beschermen. Alle informatie over de vaccins ligt op straat, als je weet waar je moet kijken. Als mensen kiezen dat niet te doen, is dat hun weg…”

 

Rating: 3.5 sterren
8 stemmen

LEES OOK

Audrey (43, Reiki Master):

"Het is zó belangrijk dat we elkaar als mens blijven zien. In wezen zijn we allemaal gelijk en verbonden."

Lotte (36, Consultant ICT bedrijf)
"Laat ons focussen op het creëren van een fijne wereld voor onze kinderen"

Saskia (45, Communicatieadvies)
"Laat ons focussen op het creëren van een fijne wereld voor onze kinderen"


GOOD TO KNOW

De interviews op MindFlow'rs.nl geven een inkijkje in de persoonlijke visie en mindset van mensen die kritisch zijn over het huidige Corona-beleid en zijn bedoeld om mensen te inspireren die zoekende zijn in deze roerige tijd. Wanneer je verschillende interviews leest, zal je ontdekken dat deze visies verschillen. Sommige mensen die ik sprak zijn overtuigd van een achterliggend plan, anderen stellen zich enkel kritische vragen bij bepaalde beleidskeuzes. Het is een bewuste keuze dit hele spectrum aan bod te laten komen. Daarom dit verzoek:

Laat je inspireren door de verhalen die jou aanspreken
en hou het respectvol richting de mensen die er een andere visie op nahouden! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb